En bild på ett barn

Jag är ju en fotograf som är relativt bred vad gäller vad jag fotograferar – även om jag först och främst ser mig som en porträttfotograf. Jag är inte särskilt förtjust i att fota landskap eller döda ting. Hur som helst så fokuserar jag på att fota människor, om det sen är företagsporträtt, bröllop, eller till och med barn spelar egentligen inte så stor roll för mig. Den här bilden, till exempel, är en bild på ett barn som jag fotade här i studion.  Bilden är förövrigt ett ganska talande exempel på vad jag själv gilllar för bilder just när det kommer till porträtt på barn.
Nu har jag lagt lite extra tid på postproduktionen i Photoshop på den här bilden… Ungefär 1,5 timme bara med det. Bilden fungerar bra med en vanlig grundläggande retuschering också, så som kunden köpte den, men jag tycker verkligen att bildbearbetningen kan ta en bild så mycket längre om man tillåts lägga tiden som krävs för det. Och egentligen är det så som jag egentligen skulle vilja göra – fokusera på att sälja färre antal bilder, men mer genomarbetade – just vad gäller barn. Barnfoto har annars en tendens att handla mer om kvantitet än kvalitet och jag vet inte riktigt om marknaden för det sättet att jobba med barnporträtt finns i Umeåtrakten. Det skulle ju alltså bli färre, mer genomarbetade bilder, till ett högre pris (något jag skulle behöva räkna på isåfall). Kommentera gärna eller maila mig angående det om ni har några tankar i ämnet.

 

Lämna en kommentar

Call Now Button