Blandade fotouppdrag 2019

Reklambild åt Konftel

Ja. Som vanligt är jag bedrövlig på att uppdatera bloggen. Så här kommer ytterligare ett sammanfattningsinlägg med saker jag gjort och gillat att göra på sistone. Här ovan: en bild jag fotograferade åt Konftel. Men jag ska låta det här vara ett ganska textbefriat inlägg, så scrolla nedåt och titta på lite bilder istället!

Klimatsmart busskur i Umeå. Del av EU-projektet Ruggedised. Fotograferad åt Rombout Frieling och RISE.
Bild på filmproduktionsföretaget Red Carpet Media.
Nya Länsförsäkringarbyggnaden i Umeå.
Porträtt för tidningen Personal&Ledarskap

En helg med konferensfoto och porträtt

Som ni kanske märker så försöker jag höja frekvensen lite på bloggandet. Det är ju roligt om min hemsida känns någorlunda uppdaterad. Den gågna helgen har varit typiskt varierad. Porträttet ovan tog jag i lördags i samband med Littfest. Det föreställer Samar Yazbek och jag fotograferade det åt en tidning. Jag tycker det blev fint, med tanke på att jag gavs ungefär tre minuter för fotograferingen. Jag spanade ut en plats där jag skulle fotografera henne i förväg och var redo och förberedd när hon anlände helt enkelt!

I övrigt ägnade jag delar av fredagen och lördagen till att dokumentera en Idrottslärarkonferens som höll delvis på Iksu Sport och kring Nydalasjön.Jag lägger sällan upp sånt här i bloggen, men tänkte att det kanske vore kul att visa just det här – det var en ovanligt actionfylld konferense

Idrottslärare får utbildning i skidteknik
En annan aktivitet var klättring på IKSU
Dans
Styrketräning/Crossfit utomhus
Rörelseövningar
Lekar för att hålla värmen

VD-porträtt i källaren

Förra veckan fick jag ett jobb med kort varsel – att fota porträtt på en VD.
Bilderna skulle tas mot en lite ruffigare bakgrund. Betong, cement. Något i den stilen. Jag föreslog källaren i huset jag bor, och fotograferingen utfördes dagen efter.

Jag bor i en lägenhet i ett ganska gammalt hus. Källaren är inte direkt välstädad, så det var en liten utmaning att inte smutsa ner oss eller utrustningen.
Men jag tycker resultatet blev bra! Källarvägen är snyggt sliten i mina ögon.

Svartvitt är alltid ett alternativ

Senaste nytt från januari 2019

porträtt Jan Bidner

Hej!
2019 är igång. Och det kanske är dags att återigen visa lite bilder från slutet. Ovan ser ni Jan Bidner. Han kontaktade mig mot slutet av 2018 och ville ha lite bilder för att använda i sin verksamhet. Vi fotade kring Väven men också inomhus i Stora Hotellet. (bilderna ovan är därifrån)
2018 var bra för mig när det kommer till fotograferandet. Märkligt nog fick jag mer jobb ju mindre jag visade mig i sociala medier, eller bloggade här. Jag tycker dock att det är roligt att uppdatera hemsidan lite då och då så det ska jag försöka fortsätta med oavsett.

Bild för TT – Polisinsats på Ersboda i Umeå Januari 2019

Jag fortsätter att ha ungefär samma fokus som jag haft senaste åren. Jag fotar främst åt tidningar och företag. Främst porträtt, men också reportage och produktbilder. Jag fotograferar fortfarande i mån av tid för privatpersoner, även om det blivit allt mindre och mindre.

Magnus Josefsson – Rektor Maja Beskow-skolan. För Umeå Kommun

Jag har också senaste året varit upphandlad för porträtt åt Umeå kommun och kommer vara det även i år. Roligt tycker jag!

Stadsdirektör Margaretha Alfredsson, Umeå kommun
Stadsdirektör Margaretha Alfredsson, Umeå kommun

Uppdatering!

 

Hej!
Jag har inte bloggat på jättelänge! Jag har heller inte varit särskilt aktiv i sociala medier. Däremot så har jag jobbat väldigt mycket

Och som vanligt är det främst porträtt, men även lite andra saker, som produktfoto, inredningsfoto, reklamfoto… Fortsatt god variation alltså, och det gör mig glad. Och jag tänker inte vara långranding i text nu heller, utan bara bjuda på ett urval bilder från senaste månaderna!
/Samuel

Produktbilder och porträtt

På sistone har jag främst fotograferat porträtt åt olika företag, och också åt Umeå Kommun, där jag i slutet av förrra året blev upphandlad för porträttfotografering. Men jag har också fotograferat åt tidningar, och faktiskt också lite produktbilder åt Konftel. Jag jobbar faktiskt inte jätteofta med produktfoto, men jag ser mig själv som en fotograf med relativt bred kompetens, så jag gav mig på det också.

Just Konftel har jag arbetat ganska intensivt med senaste månaden – har även fotograferat och filmat reklam åt dom. Filma är också lite nytt för mig, men jag blev väldigt nöjd med hur det blev. Här får ni se ett par av bilderna bara.

I övrigt är det alltså mest företagsporträtt i olika former jag har sysslat med på slutet.

Och som sagt, en del jobb upphandlat åt Umeå Kommun.

Och så avslutar jag det här inlägget med en lite äldre bild, från förra hösten som jag glömt att blogga, och det är synd och skam för jag tycker hemskt mycket om den. Porträtt på Pelle och Eva åt Hemmets Journal. Jag säger ju alltid att jag ska komma ihåg och blogga oftare – men jag kan tyvärr inte lova det! Håll godo tillsvidare! /Samuel

Call Now Button