Piratbilder!

Jag höll nästan på att glömma bort de här bilderna. Det är ett tag sedan jag fotograferade dom åt Umeåbandet Yeee Banished Privateers. Tanken var att ta en mängd bilder på några av medlemmarna, och sen låta bandet använda bilderna till egna montage som de kunde använda i sin marknadsförning inför spelningar och dyllikt. Nu presenterar jag dom här som de är för sig själva – som små piratporträtt helt enkelt. Håll till godo!

Produktbilder på tvålar

Jag försöker öka frekvensen på uppdateringar lite – så här är två bilder på tvålar som jag fotade förra veckan. Jag fotograferade frilagda bilder mot vit bakgrund, men fick också “leka” och experimentera lite! Framförallt ägnade jag lite tid åt att ställa diverse objekt framför mina blixtar för att skapa lite mer eller mindre slumpmässiga skuggmönster – ja som ni ser på bilderna.

Omslagsbild på Sverker

Längesen blogg!
Jag ville dock visa några av bilderna jag tog på Sverker Olofsson för Tidningen Senioren! Jag tycker dom blev fina. Vi fotade under ungefär en halvtimme i studion, och sen gick vi ner utanför studion och tog några bilder utomhus också. Syftet var främst en omslagsbild men några bilder är med i uppslaget också.

Lite sport och träning!

Nu är det dags för en liten blandad uppdatering igen!
Coronautbrottet har påverkat även mig, men min verksamhet har fortgått i stort sett som vanligt, men märker av att jag har något färre uppdrag.
Först ut tre något äldre bilder från en reklamfotografering jag gjorde för några månader sen för en svensk sportdryck där vi spenderade en dag på IKSU Sport och fotade några av märkets ambassadörer.

Idrott och sport tycks utövertaget ha varit ett litet tema på slutet. Här en bild på Petra Malm, tagen åt Försvarets tidning Forum. Petra var den första kvinnan i specialförbandet SOG och numera är bland annat elittränare och utbildad instruktör inom både Crossfit och militärträning

Blandade fotouppdrag 2019

Reklambild åt Konftel

Ja. Som vanligt är jag bedrövlig på att uppdatera bloggen. Så här kommer ytterligare ett sammanfattningsinlägg med saker jag gjort och gillat att göra på sistone. Här ovan: en bild jag fotograferade åt Konftel. Men jag ska låta det här vara ett ganska textbefriat inlägg, så scrolla nedåt och titta på lite bilder istället!

Klimatsmart busskur i Umeå. Del av EU-projektet Ruggedised. Fotograferad åt Rombout Frieling och RISE.
Bild på filmproduktionsföretaget Red Carpet Media.
Nya Länsförsäkringarbyggnaden i Umeå.
Porträtt för tidningen Personal&Ledarskap

En helg med konferensfoto och porträtt

Som ni kanske märker så försöker jag höja frekvensen lite på bloggandet. Det är ju roligt om min hemsida känns någorlunda uppdaterad. Den gågna helgen har varit typiskt varierad. Porträttet ovan tog jag i lördags i samband med Littfest. Det föreställer Samar Yazbek och jag fotograferade det åt en tidning. Jag tycker det blev fint, med tanke på att jag gavs ungefär tre minuter för fotograferingen. Jag spanade ut en plats där jag skulle fotografera henne i förväg och var redo och förberedd när hon anlände helt enkelt!

I övrigt ägnade jag delar av fredagen och lördagen till att dokumentera en Idrottslärarkonferens som höll delvis på Iksu Sport och kring Nydalasjön.Jag lägger sällan upp sånt här i bloggen, men tänkte att det kanske vore kul att visa just det här – det var en ovanligt actionfylld konferense

Idrottslärare får utbildning i skidteknik
En annan aktivitet var klättring på IKSU
Dans
Styrketräning/Crossfit utomhus
Rörelseövningar
Lekar för att hålla värmen
Call Now Button