Porträtt, företagsfotograferingar, tidningar, contenbyråer, slukhål…

Porträtt är ju det jag brinner för, så det är roligt när det kommer i olika former. Ena dagen en företagsfotografering, andra ett porträtt åt en tidning.
Men det var ju ett tag sedan jag bloggade nu. Rejält länge sedan faktiskt. Men det säger jag alltid. Så nog om det. Låt oss fokusera på bilder istället! Det är ju ändå det jag håller på med…
köttberget_skuggteatern_1

Ovan ser ni ett par bilder jag fotograferade åt Skuggteatern, för deras föreställning “Köttberget”. En bacontårta har jag alltså fotat…bland annat. Föreställningen verkar vara en oerhört kreativ och annorlunda form av teater, så den rekommenderar jag absolut att ni besöker.

företagsfotografering_omsorg_umeå_1

Tidigare i somrar spenderade jag ett par dagar med att fotografera verksamhetsbilder åt en kund som jobbar med omsorg. Det var roligt. Den här hunden var dock inte inplanerad, men jag tycker att bilden funkar fint och har bra energi!

 

 

företag_contentbyrå_fotografering_1

Det här är också en ganska typisk bild jag ofta tar, men som inte alltid hamnar i bloggen, på hemsidan eller i sociala medier. I just det här fallet är den fotograferad åt en contentbyrå för en kundtidning. Men bilden i sig är också en ganska vanlig typ av verksamhetsbild som jag ibland fotograferar direkt åt företag. Två personer interagerar med hjälp av en dator i kontorsmiljö… en klassiker!

slukhål_örnsköldsvik_fotograf_1

Det här är det första slukhålet jag fått bevittna i verkliga livet! Mitt normala arbetsområde är i krokarna av Umeå kommun men i det här fallet fick jag ett samtal av en kund som akut behövde bilder av detta slukhål som hade uppstått natten innan i Örnsköldsvik vid Domsjö-fabriken. Tyvärr var själva fabriksområdet stängt, så jag blev tvungen att fotografera från en näraliggande bro.

fotograf_umeå_porträtt_volvo_lastvagnar_tt_arbetet_1

Här, ytterligare ytterligare ett tidningsporträtt. Den här bilden är från ett minireportage till tidningen Arbetet om en arbetare på Volvo Lastvagnar i Umeå.

fotograf_umeå_porträtt_företag_1

Ett headshot! Också ett ganska vanligt uppdrag. Rena headshots mot grå eller vit bakgrund är vanligast. De här gör jag ofta i min studio, men också väldigt ofta direkt på plats hos företagen.

fotograf_umeå_porträtt_ställningsbyggare_arbetet_2

Jag fotograferade också ställningsbyggare för Arbetet. Ett spännande men fysiskt krävande yrke. Det var intrycket jag fick.

Sommaren som var fotograferade jag lite färre bröllop än vanligt. Det var välbehövligt att få en sommar då jag faktiskt var helt ledig vissa helger. Men några fotade jag iallafall, här ett par exempel:

bröllopsfotograf_umeå_bygdsiljum_1

bröllopsfotograf_umeå_tavelsjö_kapellet_1

I slutet av sommaren fick jag också fotografera en cykeltävling. Glassbonden Gravel Challenge! Ett väldigt lyckat arrangemang!

fotograf_cykel_glassbonden_gravel_challenge_1

Lämna en kommentar

Call Now Button