Pirater och Sverker

Jag har i sedvanlig ordning försummat bloggen – så här får ni en liten kort summering av årets början!

Jag börjar med en grej jag gjorde för någon vecka sedan. Porträtt på TV-ikonen Sverker Olofsson åt TT i samband med att han fyllde 70 år. Han var extremt trevlig och tillmötesgående. På slutet fick jag även ta en bild bara för mig själv, bilden till vänster nedan. De övriga bilderna var lite mer traditionella utomhusporträtt men jag ville trixa till det lite också och ljussätta en bild på honom med mitt eget favoritljus. Lite “fulsnyggt” ljus som jag gillar och som jag brukar använda mig av varianter på i mina egna porträttprojekt. Den bilden är fotograferad med Vännäs reningsverk som bakgrund…

sverker_olofsson__portratt_fotograf_samuel_pettersson (kopia)

I övrigt har jag fotograferat lite av varje, men framförallt porträtt åt tidningar.
Ett uppdrag som stuckit ut var dock promotionbilder på Umeåbandet Ye Banished Privateers. Dom är ett piratband, som ni kanske kan se. Till höger nedan ser ni även ett porträtt på en mer vardagligt klädd Peter, a.k.a Blackpowder Pete.

pirater

Förra veckan dokumenterade jag Länsförsäkringars bolagstämma på Folkets hus i Umeå. Jag fotograferade mingelbilder, talare och även en del porträtt som skulle användas i andra sammanhang.

länsförsäkringar

Och som sagt, porträtt åt tidningar. I fallet nedan fick jag en väldigt tydlig brief – porträtt på man i bil – åt Tidningen Chef.

_DSC3860

Vinterhalvåret har jag annars ägnat väldigt mycket åt att springa (har för första gången i mitt liv anmält mig till en halv-marathon!) och åkt långfärdsskridskor i Tavelsjö . Det är ett tips jag vill ge alla – far till Tavelsjö på vinterhelgerna kommande år och prova långfärdsskridskor! Jätteroligt.

IMG_20170128_150501_116

Året började annars ganska dramatiskt då jag blev väckt tidigt en morgon i början av Januari då TT behövde bilder på en storbrand i Umeå. Turligt nog var den i princip helt släckt, det hade brunnit under natten och jag fick samtalet kl 06.30. Jag fick dokumentera eftersläckningsarbetet som fortfarande pågick. Solen hade inte ännu gått upp. Jag tog iallafall den här bilden som jag främst gillar pga hunden som ligger ur fokus i förgrunden. Den blev min favorit. Och alltid roligt när bilderna hamnar i flera olika stora dagstidningar, exempelvis Expressen.

brandumeå01-03-17-3

Jag törs inte lova att jag kommer blogga mer frekvent framöver, men jag hoppas!

På återseende!
/Samuel

Lämna en kommentar

Call Now Button