När något händer framför kameran

Jag fascineras över hur man med en kamera så radikalt kan variera och förändra en människas utseende. Jag fotade en familj igår. När jag började fota enskilda bilder på sonen så var bilden nedan den första bilden jag tog. En testbild. Jag hade ännu inte satt ljuset som jag ville, och jag hade ännu inte gett honom några som helst direktiv förutom var jag ville att han skulle stå. Jag ville bara se om exponeringen var rätt och se vad som behövde justeras.

 

 

Därefter började jag ge honom lite mer specifika direktiv, .jag pratade mer med honom, och fem bilder senare så ser jag ett helt annat ansikte i sökaren.  Jag tror skillnaden egentligen har mer att göra med att jag började prata med honom, snarare än vilka specifika direktiv jag gav honom. 

fotograf-umeå

Sen är ju frågan vilken bild man föredrar, eller vilken som är mest sann – men den diskussionen tänker jag inte ge mig in på just denna gång.

2 svar på ”När något händer framför kameran”

  1. Haha observant av dig. Ja den övre är beskuren och spegelvänd mest för att passa bättre formmässigt i det här inlägget. Är egentligen en stående halvkroppsbild…vilket också är ganska coolt med 36 megapixel, att även en porträttorienterad bild beskuren till landskapsformat blir printbar i rätt höga storlekar 🙂 Men som sagt det spegelvända hade mest med att jag ville göra skillnaden i ansiktsuttryck till fokus i jämförelsen 🙂

Lämna en kommentar

Call Now Button