Enkla företagsporträtt i miljö

Igår fotade jag ett värderingseminarium åt ett större företag – dokumentärt. Men jag fotade också i samma veva två porträtt, och de är de porträtten jag ville blogga om nu. Jag tycker bara det är så vansinnigt roligt att få komma och fota på en plats – och lösa den platsens utmaningar. I just det här fallet hade jag att jobba med en lång korridor, med fönster på sidorna. Jag ljusatte enkelt med ett stort paraply, och skapade variationer genom att fota från olika vinklar – syns tydligt på bilderna nedan. I ena fallet låter jag själva korridoren vara  en abstrakt bakgrund ur fokus, i andra fallet experimenterar jag med att låta fönstrena bli bakgrunden. Små förändringar i vinkel, men skapar stor variation i bakgrunderna.  En annan enkel lösning är ju också att bara ha en vit vägg som bakgrund, men jag tycker det är intressant när det händer lite i en bakgrund  vid företagsporträtt – men den måste vara ur fokus i såfall, givetvis.

  företagsfotograf i Umeå

Lämna en kommentar

Call Now Button